Ostatnimi czasy natknąłem się na tytuły jak "Pracownicy McDonald's zdradzają: Tej kanapki NIGDY tu nie zamawiaj", "Pracownicy McDonald's zdradzają, jakiej kanapki lepiej nie zamawiać", czy "Pracownicy McDonald's ostrzegają: tych pozycji z menu nie jedz pod żadnym pozorem". Chodzi tutaj o jedyną kanapkę z rybą w McDonaldzie, czyli Filet O Fish'a, a informacja ta ma pochodzić z reddit'a, gdzie takimi newsami mieli się podzielić pracownicy MC. Jedyną opcją na otrzymanie świeżej ryby w kanapce ma być opcja złożenia zamówienia specjalnego, w którym poprosimy o kanapkę z rybą, która ma być specjalnie usmażona dla nas. Osobiście nie mogę się wypowiedzieć, za wszystkie restauracje McDonald's w Polsce i za granicą ale w tej restauracji którą poznałem od strony pracownika na pewno, by nie doszło do trzymania kilku godzin w podgrzewaczu tej samej ryby. Oczywiście może się zdarzyć, że ktoś potrzyma tam trochę dłużej fileta z ryby ale na pewno nie dochodzi do takich nadużyć jak to zostało opisane w tych artykułach. Możliwe, że w innych MC w Polsce mają inne podejście ale osobiście podejrzewam iż owa sytuacja może mieć miejsce głownie za granicą.
Pewną tajemnicą jest, iż czasami aby nie generować dużych strat a także o zbytnie nie przesadzanie z trzymaniem gotowych półproduktów prosi się osoby pracujące na kasie aby sugerowały klientom zamówienia, które zawierają składniki, które długo już nie schodzą, a nie chciało by się ich wyrzucać, bo każdy produkt według standardów MC może leżeć odpowiednią ilość czasu po czy powinno się go wyrzucić, chodź de facto nie wszyscy tego przestrzegają, co do minuty.
Także jest jeszcze jedna opcja dająca 100% pewności otrzymania świeżego fileta z ryby w kanapce Filet-O-Fish, o której w tych artykułach już nie wspominają i to bez składania zamówienia specjalnego. Wystarczy przyjść do restauracji i zamówić taką kanapkę w momencie zakończenia się oferty śniadaniowej (o godz. 10:30, a w soboty i niedziele o 11:00). Przyjście w takim momencie da wam pewność, iż otrzymacie świeżo wysmażoną rybę gdyż jest ona smażona chwilę przed rozpoczęciem oferty lunchowej. Dodatkowo wasza ryba będzie sprawdzona pod względem temperatury po usmażeniu, gdyż pierwsza partia według standardów McDonalda powinna być sprawdzona przez managera w restauracji termometrem i wyrzucona jeśli ryba będzie za zimna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz