Częstą praktyką jaką może zobaczyć spora cześć osób odwiedzających restauracje i zastanawiają się dlaczego tak się dzieje jest kopanie wszystkiego leżącego na ziemi co upadło. Chodzi tutaj głównie o czas pracownika ponieważ jeśli ktoś zdecydowałby się podnieść z ziemi kubek do kawy albo cheeseburgera, by go wyrzucić to po takiej czynności musiałby umyć ręce, które w McDonaldzie jest czasochłonne ponieważ według regulaminu samo namydlanie rąk powinno trwać minimum 20 sekund a do tego dochodzi jeszcze pójście na zlew, suszenie rąk itd. dlatego lepiej jeśli już nam coś upadło kopnąć to w miejsce nieutrudniające pracę tak aby ktoś to za jakiś czas zamiatając także i po nas posprzątać. Gorzej sprawa się miewa kiedy upadnie nam np. nóż na podłogę a jest on nam niezbędny do dalszej pracy i nie mamy drugiego czystego wtedy już musimy iść na zlew umyć to co nam spadło oraz ręce i dopiero możemy wrócić kontynuować pracę. Na szczęście większość rzeczy z jest w ilości dwóch lub więcej gdy upadnie nam jedna łopatką do grilla możemy pracować drugą a tą co nam upadła podnieść w wolnej chwili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz